Hur gör jag nu?

När man just förlorat en nära vän eller anhörig behöver man allt tänkbart stöd från sin omgivning. Vi vet, för det är en del av vårt arbete. Vi finns till hands när du behöver hjälp med allt som måste ordnas. Vad du än undrar över, tveka inte att kontakta oss på Åhlbergs Begravningsbyrå.

Du behöver inte ha bråttom

Att ordna allt inför en begravning är inget man klarar av på samma sätt som vardagliga saker. Det finns heller ingen anledning att begära det av sig själv. Inte heller finns det någon anledning att ha bråttom - ta en sak i taget. Mycket av det som ska ordnas kan ofta vänta ett litet tag.

Ta kontakt med anhöriga och vänner

Vi rekommenderar också att man så snart man orkar tar kontakt med anhöriga och vänner och meddelar vad som har hänt. Tveka inte att be om hjälp och stöd från någon som du kan prata med och dela sorgen med. De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Många av frågorna får du svar på här

För dig som vill sätta dig in i de praktiska frågorna inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu?”. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Du kan läsa den här skriften och många andra bland våra broshyrer och skrifter >>. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Åhlbergs Begravningsbyrå.